Header Ads Widget

Responsive Advertisement

দাইল পানী খালে লাভ কৰিব ৭টা আশ্চৰ্যকৰ উপকাৰ, এইদৰে প্ৰস্তুত কৰক

বিশেষকৈ ঠাণ্ডা দিনত মানুহে চুপ, জুচ আদি খায়। এইবোৰত সকলো প্ৰয়োজনীয় উপাদান আৰু এণ্টি-অক্সিডেণ্ট গুণ আছে। বেমাৰৰ পৰা বাচি থাকি এনেকৈ গাত গৰম অনুভৱ হয়। কিন্তু আপুনি ইচ্ছা কৰিলে দালি পানী  সেৱন কৰিব পাৰে। ইয়াত ফাইবাৰ, আইৰণ, প্ৰটিন, এণ্টি-অক্সিডেণ্ট আদি গুণ আছে। ইয়াক সেৱন কৰিলে ওজন কমোৱাৰ লগতে ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতাও লাভ কৰে। শিশুৰ পৰা প্ৰাপ্তবয়স্কলৈ সকলোৱে এইবিধ সেৱন কৰিব পাৰে। এই পানী বনাবলৈ মচুৰ, মুং , ৰহৰ আৰু কলা দাইল ব্যৱহাৰ কৰিব পাৰে। কেনেকৈ বনাব পাৰি আৰু লাভালাভ জানো আহক...

Dali-soup


এনেকৈ দালি পানী বনাই খাওক

- ইয়াৰ বাবে দাইল চাফা কৰি কুকাৰত দিব।
- এতিয়া তাত অলপ হালধি আৰু পানী দি প্ৰয়োজন অনুসৰি ৪ ৰ পৰা ৫ টা হুইছেল মাৰিব দিব।
- মচুৰ দাইল পকিলে ভালদৰে পিহি ল'ব।
- তাৰ পিছত চান্নীৰ সহায়ত তাৰ পৰা পানী উলিয়াওক।
- সোৱাদ অনুসৰি নিমখ আৰু ঘিউ মিহলাই খাওক।

এতিয়া জানো আহক দালি পানী খোৱাৰ সৰ্বোত্তম উপকাৰিতাসমূহ

আপোনাৰ ওজন নিয়ন্ত্ৰণ কৰে

ওজন কমোৱাত দালৰ পানীয়ে মহৌষধৰ দৰে কাম কৰে। ইয়াৰ এটা ডাঙৰ কেলৰি বাৰ্ণ আছে। এই স্বাস্থ্যকৰ পানী খালে আপোনাৰ পেট বহু সময়লৈকে ভৰি থাকে। ইয়াৰ লগে লগে শৰীৰৰ কলেষ্টেৰল কমাই দিয়ে। ওজন কমাবলৈ আৰু শৰীৰটো আকাৰ পাবলৈ খাওক দালি পানী।

দাইলৰ পানীত প্ৰটিন, খনিজ পদাৰ্থ, ফাইবাৰ, কাৰ্বহাইড্ৰেট আৰু অন্যান্য পুষ্টি থাকে। ওজন নিয়ন্ত্ৰণত এইবোৰ সহায়ক। ইয়াৰ বাবে দাইল, মুগ, ৰহৰ আদি পানী খাব পাৰে। 

পাচনতন্ত্ৰ শক্তিশালী হৈ থাকিব

মচুৰ দাইলত ফাইবাৰ ভৰি আছে। ইয়াক পান কৰিলে হজম শক্তি শক্তিশালী হয়। এইদৰে হজম সম্বন্ধীয় সমস্যা ৰোধ কৰে। কোষ্ঠকাঠিন্য, এচিডিটি, গেছ, ফুলা, পেটৰ পাক আদি সমস্যাত উপকাৰী বুলি গণ্য কৰা হয়। লগতে ডায়েৰিয়া জনিত সেৱন কৰিলে উপকাৰ পোৱা যায়। বিশেষকৈ মুগ দালৰ পানী।

ঠাণ্ডাৰ পৰা পৰিত্ৰাণ পোৱা

মচুৰ দাইলৰ পানী সেৱন কৰিলে শৰীৰ গৰম হয়। ঠাণ্ডাৰ পৰা হাত সাৰিবলৈ এইদৰে সেৱন কৰিব পাৰে লি পানী।

ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা বৃদ্ধিত সহায়ক

দাইলৰ পানীত পৌষক তথ্য পানী পুষ্টি, এণ্টি-অক্সিডেণ্ট, এণ্টি-ভাইৰেল, এণ্টি-মাইক্ৰ'বিয়েল গুণেৰে ভৰপূৰ। Esec গ্ৰহণে ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা দ্ৰুতগতিত বৃদ্ধি কৰে। দাইলৰ  পানীত থকা চালু ফাইবাৰে ৰোগ প্ৰতিৰোধ কোষ সলনি কৰাৰ লগতে প্ৰটিনৰ উৎপাদন বৃদ্ধিত সহায় কৰে। এনেকৈয়ে ইমিউনিটি দ্ৰুতগতিত বাঢ়ে।

শক্তিৰ ভাল ঔষধ

যিসকলৰ দুৰ্বলতা আৰু অৱসাদেৰে ভৰি আছে তেওঁলোকে দাইলৰ পানী খাবই লাগে । এইটোৱে এনাৰ্জি ড্ৰিংকৰ দৰে কাম কৰে। দাইলৰ পানীত ভিটামিন, খনিজ পদাৰ্থ, ফাইবাৰ, কাৰ্ব, মেগনেছিয়াম, আইৰণ, থিয়ামিন, নিয়াচিন, এণ্টি অক্সিডেণ্ট আদি পোৱা যায়। এনেদৰে সেৱন কৰিলে শক্তি দ্ৰুতগতিত বৃদ্ধি হয়। বনোৱাৰ কেইঘণ্টামানৰ পিছতো আপুনি দালি পানী সেৱন কৰিব পাৰে। ই ইয়াৰ গুণাগুণ বজাই ৰাখিব।

শিশুৰ বাবে উপকাৰী

দাইলৰ পানী ডাঙৰেই নহয় শিশুৰ বাবেও উপকাৰী। এই পানী কেচুৱাক খুৱাই কোষ্ঠকাঠিন্য, ডায়েৰিয়া আদি সমস্যাৰ পৰা ৰক্ষা কৰে। ই শিশুৰ শাৰীৰিক আৰু মানসিক বিকাশত সহায় কৰে। পলসৰ পানী শিশুৰ হৃদয় আৰু মনৰ বাবে অতি উপকাৰী বুলি গণ্য কৰা হয়। দাইল পানী খালে শিশুৰ আইৰনৰ অভাৱো পূৰণ হয়।

ডায়েৰিয়াত উপকাৰী

ডায়েৰিয়া সমস্যাত দাইলৰ পানী অতি উপকাৰী বুলি গণ্য কৰা হয়। ই শৰীৰৰ বাবে ইলেক্ট্ৰলাইট পানীৰ দৰে কাম কৰে। এনেকৈ দেহৰ পানীৰ অভাৱ পুৰণ হয়। ডায়েৰিয়া বা লুজ গতিয়ে এইদৰে সকাহ দিয়ে। বিশেষজ্ঞৰ মতে ডায়েৰিয়া বা ডায়েৰিয়া সমস্যা থাকিলে দালি পানী বা খিছৰী খালে উপকাৰ পোৱা যায়।

Post a Comment

0 Comments